|
Pielęgnacja płytek |
| Autor |
Wiadomość |
piter
|
Wysłany: 2009-09-11, 08:21 Pielęgnacja płytek
|
|
|
| Mam parę pytań: które płytki są łatwiejsze w pielęgnacji matowe czy szkliwione? Czy bardziej widać zaschniętą wodę na tych pierwszych czy drugich? Które lepiej kłaść na ścianie, a które na podłodze? Dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
straga
|
Wysłany: 2009-09-26, 14:34
|
|
|
| ślady bardziej widać na powierzchniach błyszczących i ciemnych. polecam raczej płytki matowe i nierównomiernie zabarwione, "przecierane". |
|
|
|
 |
pankracy1
|
Wysłany: 2009-11-17, 09:07
|
|
|
| Zgadza się - matowe płytki, satyna czy inne - to zero problemów z zachowaniem czystości. To samo gres - szkliwione gresy to porażka - szczególnie na podłodze, non stop smugi. |
_________________ Pankracy to taki brzydki miś |
|
|
|
 |
2hd
|
Wysłany: 2010-04-21, 17:00
|
|
|
| Zaschniętą wodę widac oczywiście bardziej na szkliwionych. Polecam to co moi poprzednicy,czyli płytki matowe,nie ma żadnego problemu z czyszczeniem i pielęgnacją. |
_________________ 2hd - Ekskluzywne wyposażenie łazienek - Kraków - E-sklep |
|
|
|
 |
primo
e-primo łazienki
|
Wysłany: 2010-06-13, 20:50
|
|
|
Witam
Wybrałeś asortyment, który zainteresował Ciebie - masz wątpliwości skontaktuj się z Nami - masz oferte to porównaj ją z Naszą.
Oczywiście że w sklepach internetowych jest taniej , a najlepiej proponuje wybrać sobie sklep z własnego województwa aby uniknąć kosztów transportu oraz możliwość wymiany towaru lub reklamacji.
Więc zapraszamy do sklepu www.e-primo.pl lub www.magialazienek.pl nasze wieloletnie doświadczenie w branży gwarantuje:
miłą i fachową obsługę,kompleksową realizację Państwa marzeń o łazience doskonałej.
Jesteśmy przedstawicielem i bezpośrednim importerem wielu renomowanych firm polskich i zagranicznych.
Oszczędzając Państwa cenny czas nasza fachowa pomoc dotyczy wszystkich faz wyposażenia od projektu wnętrza, poprzez techniczne uzgodnienia i dobór towaru, aż po wykonanie lub pomoc w wyborze wykonawców.
Odbiór osobisty w Gdyni lub w Rumi po wcześniejszym umówieniu się.
Transport przy kompleksowych zakupach na terenie trójmiasta - GRATIS |
_________________ Zapraszamy wszystkich z zapytaniami ofertowymi do naszego sklepu e-primo oraz |
|
|
|
 |
2hd
|
Wysłany: 2010-06-24, 00:16
|
|
|
| Nie wiem co powyższy post wnosi do tematu,bo jak dla mnie jest to pusta reklama,ale odnośnie płytek to napisz tylko,że o każdy rodzaj zarówno szkliwiony jak i matowy,należy po prostu dbać,wtedy posłużą nam przez lata. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
 |
primo
e-primo łazienki
|
Wysłany: 2010-06-24, 21:22 Re: Pielęgnacja płytek
|
|
|
| piter napisał/a: | | Mam parę pytań: które płytki są łatwiejsze w pielęgnacji matowe czy szkliwione? Czy bardziej widać zaschniętą wodę na tych pierwszych czy drugich? Które lepiej kłaść na ścianie, a które na podłodze? Dzięki za odpowiedzi. |
Najlepszy wybór to płytka matowa na ściane - jeżeli masz np. kabine to płytka matowa i najlepiej w kolorach beżu - jest najłatwiejsza do utrzymania czystości, natomiast jesli chodzi o podłoge to najłatiwejszy do utrzymania będzie gres szkliwiony - szkliwiony nie oznacza błysku - gresy szkliwione są również matowe. Co do utrzymania czystości podłogi duże znaczenie ma kolor płytek. |
_________________ Zapraszamy wszystkich z zapytaniami ofertowymi do naszego sklepu e-primo oraz |
|
|
|
 |
2hd
|
Wysłany: 2010-07-15, 12:22
|
|
|
| No to akurat racja,zdecydowanie cieżej jest utrzymać czystość jeżeli mamy białe lub ogólnie jasne płytki podłogowe. Jeżeli chodzi o materiał to w dalszym ciągu polecam matowe. |
|
|
|
 |
|
|